Idet Gullbilen var pakket med stativ, kamera, selvutløser og reflektor kom jeg på at jeg hadde lagt motet fra meg på kjøkkenbenken. Jeg har nemlig ingen stor glede av undervannstunneller. Og hvis en bor et sted mellom Moss og Fredrikstad, er en dømt til å kjøre Oslofjordtunnellen når en skal til Drammen. Den tunnellen der den familien ble stående med vann inn i bilen? DEN ja! Jeg løp inn og hentet platen med Walters mandler som lå på kjøkkenbenken og tenkte – da blir det oss, da Walter. Dette klarer vi sammen.

Gullbilen heter gullbilen fordi den er gullfarget. Det er landets nest styggeste bil, bare slått av Toyota’n til Magdi. Men hujedameg så mye jeg får plass til! Stylingbil uten style – det får bare være. For jeg hadde en plan om å snike noe ut av Drammen.

Jeg har ikke tenkt å gå i detalj på hvilke problemer som kan oppstå i en undervannstunnell. Men problemene øker med Armageddonstørrelse når motoren har like mye futt som batteriet på en Iphone. Så der sto vi. Walter og jeg idet vi hadde betalt 60 kr i avgift for å få lov å kjøre ned i dypet. Det burde vært en premie på andre siden, det mener nå jeg. Bungee jump for biler over Oslofjorden, det hadde vært tryggere.

Med fare for at vi snart skulle ut å bade, kledde jeg av Walter først som sist. Som vanlig hadde jeg bestemt meg for å spare skuddet til vi når bunnen. Når proppene i ørene må blåses ut. Når den hylende viften såvidt holder fuktigheten ute. Det er når den første vanndråpen spretter på ruta panikken holdes i sjakk av en min myke fløyelsbrune mann.

Vi hyler som to griser i 3-gir nedover og som to villsvin i 3-gir oppover, Gullbilen og jeg. Statens vegvesen har funnet det hensiktsmessig å sette opp automatisk fartskontroll, og du må ikke finne på å kjøre fortere enn 70! I oppoverbakken tolker Gullbilen det mer som en oppfordring, en utfordring, rett og slett. Jeg har ikke tid til å brekke små nusselige interiørbloggebiter, så jeg tar store tygger med sjokolade, rett fra platen. Det ser ikke pent ut. Jeg bryr meg ikke om at jeg blir forbikjørt av en Grønn Vento med 4 damer med hvitt hår som alle vinker og smiler til meg. Det ligner da veldig på bestemor? Jeg biter en ny ubloggbar bit og legger meg i 2. Det er like før turtallet eksploderer, men jeg holder 70. Her skal ingen flere biler forbi! Vi skal opp, vi skal melde oss på et realityshow med “I’m a survivor” som kjenningsmelodi og vi skal søren meg snike noe ut av Drammen. I dag!

På den andre siden ondskapens tunnel venter ELLEVILLAMALLA. Jeg kan puste helt ut, hun er en sommervind! Og for et hjem! Vi spiser lunsj og kake og knipser og skravler. Akkurat i det jeg må gå sier jeg. “Jeg tar den med meg hjem, jeg”. Det er plass i Gullbilen!

Goood helg alle fininger!! Solveig

41 kommentarer » Legg til din også!

 • Ingrid E 8. mars, 2013, 13:28

  Haha, herlig innlegg ;)

  • solveig 8. mars, 2013, 10:00

   Takk! :)

 • Idun // Breidablikk 8. mars, 2013, 13:39

  hihihih du altså Solveig! ;) Rimeleg bra premie for det vågestykket om du fekk med deg stolen heim?!
  Er det like fælt med tunnelen frå Vigra til Ålesund? Håper i alle fall den ikkje stoppar deg frå besøk ved neste anledning! ;)

  god helg til deg Survivor-Solveig! klem!

  • solveig 8. mars, 2013, 10:01

   Ikke fikk jeg sniket ut stolen heller, vet du, hihi! Alle undervannstunneller burde gi medalje, syns jeg altså, så jeg har Vigra og Ålesund på brystet, hihi. Men ikke om det skal hindre meg for å komme til Ålesund – LOVE Ålesund! Håper du har det bra!!

 • Svenngården 8. mars, 2013, 13:46

  Hahaha! Kanon :D

  • solveig 8. mars, 2013, 10:02

   :) Vi har vært ute i bil før, vi, Amalie;)

 • Jane 8. mars, 2013, 13:57

  For et utrolig herlig innlegg :)

  • solveig 8. mars, 2013, 10:02

   Tusen takk! GOD HELG:)

 • Villa Lindås 8. mars, 2013, 14:13

  Hahaha!! Du skriver det akkurat som jeg føler det! Vi bor rett ved ondskapens tunell (at jeg ikke har tenkt på å kalle den det!?) og jeg har hjertet i halsen hver gang jeg skal igjennom, tenker på vann og brann og alt det der.. håper de finner fornuften å bygger bro istedet for et løp til, så får jeg kommet meg til Drøbak mer enn en gang i skuddåret ;) Godt du hadde selskap av Walter! Ønsker dere en fantastisk helg!

  • solveig 8. mars, 2013, 10:03

   Ondskapens tunnel, syns vi bare døper den om med det samme, hihi! Kjenner meg så godt igjen med hjertet i halsen. Bru hadde vært gull! Håper du får en superfin lørdag!!

 • Julie 8. mars, 2013, 14:52

  Haha!! Artig skrevet!
  Gøy å høre at du bor i samme del av landet som meg!
  Har liksom sett for meg at du bor her inne i blogglandia jeg :-)
  Men jaggu så er du nesten “nabo”…
  God helg til deg, vakre kvinne!!
  Klem fra Julie, som blogger ivrig fra Rygge.

  • solveig 8. mars, 2013, 10:05

   Hei Julie! SÅ moro å høre du bor i Rygge! Vi er en liten gjeng som møtes litt sånn i udda dagar – i Mosseregionen. Jeg legger inn en kommentar hos deg! (Noen ganger føles det faktisk litt som jeg bor her inne i Blogglandia, hihi, men i virkeligheten jammen ikke langt fra deg! :)

 • Smileull 8. mars, 2013, 15:25

  Hahaha! Herlig innlegg, levende beskrevet. Og takket være deg fikk jeg nå litt i overkant lyst på sjokolade… :-/ Hehehe! God helg til deg! ;-)

  • solveig 8. mars, 2013, 10:05

   :) Håper sjokkisen smakte! Hihi – takk for veldig koselig kommentar!

 • Hviit 8. mars, 2013, 15:56

  You are my hero!
  Jeg har kjørt svarte løyper i dag, nedover og fort. Fortjener en premie jeg også. Først fetteren til Walter, Hobby, og deretter en snøkald Mojito. God helg!

  • solveig 8. mars, 2013, 10:06

   YOU are my hero! Svarte løyper = respekt! Håper du koser deg max og at Mojiton ikke skaper problemer i løypa i dag;)

 • Bomania 8. mars, 2013, 16:43

  Hehe! Glad vi har holdt oss til ferja, for den tunnelen høres skummel ut! Skulle faktisk kjøre den i fjorsommer men da fikk vi motorhavari på E18, takk å lov at det skjedde før vi nådde tunnelen, ille nok å stå oppe på motorveien liksom! God helg!

  • solveig 8. mars, 2013, 10:08

   Ferja er virkelig å foretrekke, hihi. Men jeg prøver å øve meg på ting jeg er redd for, så jeg lot det stå til. Får helt frysninger av å tenke på motorstopp i der nede i dypet, er mer enn nok å få det på motorveien! Håper det gikk bra og at det ordnet seg lett:) GOD helg!!!

 • Lille Finur 8. mars, 2013, 19:30

  Den tunnelen, den kjørte jeg i vinterferien, og for å si det sånn, så kjørte vi rundt når vi skulle hjem. Den er Skummel Tunnel med stor S og T, så jeg nikket gjenkjennende til alle delene av historien din. Bortsett fra at jeg ikke kjører gullbil. Eller hadde med Walter. Eller skulle til Drammen. Men bortsett fra det, så var det nesten likt. Ondskapens tunnel, jeg signerer med fete bokstaver.

  Signerer alle over også, God Helg! (Med stor G og H)

  • solveig 8. mars, 2013, 10:08

   Heeelt enig! Skummel med nesten alle bokstavene!! Veldig god helg med både V G og H!

 • Husmor Dronninga 8. mars, 2013, 19:57

  What a day..! ;)
  Herlig innlegg!
  Håper du kom deg like smertefritt (?) hjem igjen også ;)

  • solveig 8. mars, 2013, 10:09

   :) Jeg er tilbake like hel, og ganske stolt over at jeg turde:) Håper din helg blir herlig!

 • Høytrykk 8. mars, 2013, 22:32

  Herlig skrevet, Solveig. Jeg ble så fengslet av teksten at jeg glemte å se på bildene, så nå skal jeg scrolle meg opp igjen. Fine huset!

  God helg til deg!

  • solveig 8. mars, 2013, 10:09

   Hei Trine! Takk for så fine ord, nå ble jeg glad! Er ikke alltid så lett å få til disse ordene:) Håper du har det bra!! Stor klem!

 • Lindas Lille Leilighet 8. mars, 2013, 23:37

  haha! Smiler godt her jeg sitter:D Du og walter:D Bra team! :D

  • solveig 8. mars, 2013, 10:10

   :) Takk for koselig kommmentar!! Fin fin lørdag til deg!

 • Hege 8. mars, 2013, 11:18

  Haha, ler meg ihjel av deg Solveig! Velfortjent med ny stol, gleder meg til å se :)

 • Tonemelone 8. mars, 2013, 14:27

  Hehehehehehehe!!! du har min dyyyyyypeste sympati når d kommer til sånne tunnella under vann- æ får skikkelig angst av dæm æ og……-burde vært korps og konfekt på the other side! Eller en sånn stol til hver som kom opp fra dypet! Go helg til dæ Solveig :-)

 • Stines Hjem - Livet på landet 8. mars, 2013, 18:42

  Hihihihi, herlig skrevet! Har kjørt der selv, og det er en litt rar tunnel altså..men nå har jeg jo også kjørt Hvalertunnelen en god del ganger, og den er hakket verre ;)
  PS: Walters er en deilig mann ;)

 • Signe 8. mars, 2013, 21:00

  Hihihi, en perle av et innlegg! Smilemuskelkrampe!

  Klem og håper du kom deg vel hjem igjen også ;)
  Signe

 • Turid Uten Tresko 8. mars, 2013, 09:28

  Herlig historie! Ler her jeg sitter ;))

 • Nin 8. mars, 2013, 09:42

  He,he…Herlig innlegg og godt skrevet!! Ser dere for meg du & din fløyelsbrune mann…

 • Ingjerd i det blå huset 8. mars, 2013, 10:43

  Dette betyr vel bare at du er alt for få turer i denne regionen :-) …du hvet at jo flere ganger man gjør litt “skumle”ting, jo tøffere blir man. Ergo blir det flere turer gjennom tunnelen til vår vakre by.Alternativet med å kjøre rundt er jo “dødskjedlig”. Hilsen utflytta Drammenser

 • ElleVillaMalla 8. mars, 2013, 19:56

  Hahahah Sol;) Ler, men føler virkelig med deg, og er super imponert over at du virkelig torde;)
  Og sef veldig glad, for det var jo så utrolig stas med besøk av deg;)
  Bra & underholdende historie;)
  Og forresten, det så ut som du digget broren til Walter også;)
  Jeg er nemlig mest hekta på han, hihi;)

  Klem fra malla & broren til Walter

 • Lill Therese 8. mars, 2013, 19:01

  Fnis! Dette var moro å lese!

 • mella&malla 8. mars, 2013, 10:10

  Herlig historie
  Og for et flott hjem du har besøkt!
  :)

 • Lidyll 8. mars, 2013, 18:09

  Åhhh!
  For et herrrrrrrlig innlegg!:)

  Jeg ser det for meg og smiler fra øre til øre!
  Utrolig morro å lese!
  *smile*

  Stoooor klem fra meg

 • Ann Merete - KREATIV - I - TET 8. mars, 2013, 14:51

  Hihi, veldig morsomt innlegg :-D Da jeg skulle utfordre skjebnen og kjøre på steder jeg ikke kjenner eller liker, endte det opp med blålys og sirener i bakruta mi.. og det var MEG de skulle stoppe! Så jeg velger tryggeste vegen neste gang (vi snakker om å kjøre mot envegskjørte gater i Oslo sentrum….).

 • Anette Willemine 8. mars, 2013, 12:56

  Du assa! *ler* Du er så morsom! Selv vi som bor på Hurum og bruker tunnelen ofte venner oss ikke til følelsen man får når man kjører inn. Det er som om man kjører sort rute (ref. Linda) i alpinbakken – ufrivillig!
  Akk ja, Walter & Co er gode å ha i slike stunder.
  *ler*

 • click 8. mars, 2013, 13:26

  I just want to mention I’m beginner to blogs and seriously enjoyed you’re website. Almost certainly I’m planning to bookmark your blog post . You actually come with impressive posts. Thanks a lot for sharing with us your blog site.

 • here 8. mars, 2013, 03:03

  Hello Good Day for you, I just coming the post trying to find an stimulus or an remarkable article. Great topic, express thanks for distribution. Sylvia

Legg igjen en kommentar

Leter du etter et sted å laste opp et personlig bilde? Gå til www.gravatar.com for å få din egen gravatar, knyttet til din e-postadresse. Så vil avataren din vises hver gang du kommenterer.