15

mai

17.mai

Å! La oss komme i skikkelig 17.mai stemning dere!

MARIE FRIIS

LIDYLL

KRONPRINSESSENE


HOME BY LINN

HVIT ROMANTIKK

LYKKEBO

RALFEFARFARS PARADIS

 

Ps. Lurer du på hva du skal lage til 17.mai? Denne oppskriften er fra Ralfefarfars paradis og en klassiker hos oss NIBjentene.

PAVLOVA!

4 eggehviter
250 g sukker
2 ts maisenna
1 ts hvitvinseddik

Bruker 1 pakke kremfløte på toppen. (Vi NIBjentene blander inn en pakke vaniljekrem også).

Sett ovnen på 160 grader. Bunnen skal stekes i nedre del av ovnen- ca 1. time.
Ha eggehvitene i en ren, tørr bolle av glass eller metall. Fettrester vil forhindre eggehvitene fra å skumme. La hvitene få romtemperatur, pisk så langsomt til de danner et mykt skum, deretter på høyere hastighet til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsettes sukkeret i flere omganger til blandingen er tykk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete. Vend inn siktet maisenna og vineddik med metallskje. Hell blandingen ut på stekebrett m. bakepapir på. Form som en kake ca 2,5 cm høy. Stek. Ta ut av ovnen mens den ennå er varm, snu den forsiktig og legg på et fat med bunnen opp. La den avkjøle. Pisk krem, ha på, og pynt med f.eks jordbær, bringebær og blåbær i anledning dagen.

10 kommentarer » Legg til din også!

 • KROnPRINSESSENE 15. mai, 2013, 21:06

  Digger det første bilde til Marie :)
  Glad hvis jeg har bidratt til 17. mai stemning.
  Blir nok ikke kakebaking på meg (les: mannen) denne 17. mai, for det står svigers for! Men lagrer oppskriften i tilfelle den der sjeldne bakelysten dukker opp ;)
  Ha en fin 17. mai damer!
  Klem May Helen

 • mariefriis 15. mai, 2013, 21:12

  Så kjekt å se Sigurds bunadstottelotter hos dere. Hihi!

  Mange flotte bilder! Jeg driver på med stryking i dag. Må man så må man.

 • Malla 15. mai, 2013, 21:17

  Hei og hopp!
  Herlige bilder. Pavlova er et must. Begynner å bli noen år den er lagd nå, men aldri lei.

  Har litt annerledes oppskrift enn dere, også pleier jeg å ha den i ovnen om natta, veldig enkelt. Lager den alltid dagen før. Varmer opp ovnen til 225 grader, slår den av og setter inn kaka,. Vips så er den ferdig til dagen etter;) superenkelt.

  Tusen takk for galleriplass dere;)

  Blir jo så glad!

  Ha en super 17. mai fininger

  Klemklem

 • Bomania 15. mai, 2013, 21:18

  Selvfølgelig skal jeg pynte bordet med hvitveis, doh! Har tenkt ‘husk å kjøpe blomster, husk å kjøpe blomster’, men det trengs jo ikke :-) Og i år skal jeg prøve meg på Pavlova for første gang, har faktisk aldri smakt det, gleder meg :-D
  Takk for inspirerende galleri og ha en finfin 17.mai!
  Helene :-)

 • Astrid 15. mai, 2013, 21:27

  Pavlova! *Det* skal jeg lage til hagebringebærene i frysen. Takk for tipset! :-)

 • Lidyll 15. mai, 2013, 22:25

  Hurra!
  For et herlig innlegg!:)
  ….og ekstra stas at dere fant inspo hos meg og ville dele et av mine bilder! Stas!:)❤

  Ønsker dere en super 17Mai!
  Klem fra meg

 • Kjersti 15. mai, 2013, 10:05

  Så herlige bilder alle sammen :) Herlig 17-mai feeling! I år gjør vi noe så uvanlig som å reise på hytta etter 17-maitog og samling på barneskolen! Kanskje det blir en liten 17mai-skitur!

  Ønsker alle en finfin feiring!

  Klem Kjersti

 • my site 15. mai, 2013, 11:39

  I just want to tell you that I’m very new to blogs and certainly savored your blog site. Almost certainly I’m planning to bookmark your site . You amazingly have fabulous stories. Kudos for sharing your blog site.

 • here 15. mai, 2013, 02:58

  Hi great blog, I just inspecting the article for discovering an stimulus or an motivating post. Talented post, thank you for sharing. Rob

 • Shad Greenweig 15. mai, 2013, 20:33

  Your waymethodmeansmode of describingexplainingtelling everythingallthe whole thing in this articlepostpiece of writingparagraph is reallyactuallyin facttrulygenuinely nicepleasantgoodfastidious, allevery one canbe able tobe capable of easilywithout difficultyeffortlesslysimply understandknowbe aware of it, Thanks a lot.

Legg igjen en kommentar

Leter du etter et sted å laste opp et personlig bilde? Gå til www.gravatar.com for å få din egen gravatar, knyttet til din e-postadresse. Så vil avataren din vises hver gang du kommenterer.