Det begynner å lukte av perleblomster og treningssenter allerede. Er det ikke morsomt hvor fort vi kan skifte fokus?

MARSIPAN OG SMILEFJES

Månedens utfordring er “Blanke ark på kjøkkenet”.
På NIB tror vi på den unike stilen, den bare du kan skape. I 2013 fikk vi tilbakemeldinger på at interiørbloggene er blitt like. “Alle har jo de samme tingene, så hvorfor skal jeg klikke meg inn på mer enn favoritten?”

Fretex Moss, oppdrag hvor et helt hus ble stylet i retro stil. RE-VINYL

Vi er ikke helt enige i dette. Men vi lover vi skal bli bedre på å vise ulike stiler, flinkere til å trekke frem det unike og spennende. La oss bare gå rett igang, og begynne på kjøkkenet?


HUSET VED FJORDEN

Vis oss ditt kjøkken 2014! En kick start på det nye året, og en mulighet for å gi deg selv en helt ny start. NKI nettstudier er månedens sponsor med et gavekort på hele 10 000 kr hos dem. Her er det mulig for de som vil lære mer om interiør og få papirene i orden.


BRØD OG SIRKUS

Flere av bidragene vil bli presentert på NKIs FACEBOOK-side og BLOGG, så link gjerne til disse i blogginnlegget ditt, hvis du har lyst til å være med på det, men det er ikke noe krav.

BREKK

Alle bilder: Solveig Grøvle og Ann Helen Lund for NIB.

56 kommentarer » Legg til din også!

 • Unn 1. januar, 2014, 02:48

  Etter mitt syn stemmer det nok at bloggene er blitt like. Jeg ser at dere ikke er enige i dette. Men det går nok an å leve i bås, også hos NIB. Slik har det vært de tre siste årene i alle fall, de årene jeg har fulgt med en del. Ved hver eneste utfordring blir det altfor kjedelig, når to-tre av de samme bloggene plukkes ut i galleri og finale. Jeg skal ikke nevne navn på bloggene, av hensyn til eierne. Men jeg kunne ramset opp navn dersom jeg ønsket. Det er også noe annet som går igjen, og det er at de som ofte blir plukket ut av juryen, er i to grupper; grafisk stil med en dash gult f.eks., og en litt mykere, med litt snev av farger. Det er altså tydelig å se hvem som har hvilken smak hos NIB. Jeg synes det er veldig synd. Det har ført NIB inn i en form for blindgate.

  Videre er det også annet som utpeker seg, nemlig at svært ofte bloggeiere med en profesjon, f.eks. interiørstylister, grafiske designere, eller blogger med tilknytning til profesjoner osv., er i overvekt og blir fremhevet. Jeg sier ikke at det alltid er sånn, for det går jo opp og ned her i livet, men det skjer en del ganger i løpet av et år. Dessuten er det forskjell på dem som er med som månedens dommer, noe som jo er logisk, men noen er mer voksne enn andre og velger det de liker selv og tar ikke like mye hensyn til NIB’s smak. NIB kan bare gjøre som de vil. Men da denne siden startet opp i 2008 (?), var det vel neppe det som var ideologien bak denne siden. Det var vel å samle interiørbloggene på ett sted, uansett stil og smak? Eller har jeg misforstått? Hvis man ser i det perspektivet, er det ikke særlig fint overfor alle dem som var årsaken til at NIB ble det det ble.

  Dette har rett og slett blitt utvannet gjennom årene, og det er tragisk, mener nå jeg. Mer enn en gang har jeg hatt innlegg om dette på bloggen min, så jeg skal ikke gnåle mer her. Men det er veldig provoserende. Jeg fikk en kommentar på bloggen min for cirka et år siden helt tilfeldig og uten at jeg hadde skrevet noe som helst om utfordringen. En ny blogger lurte på hvordan NIB fungerte, og da jeg forklarte dette veldig enkelt for henne, fortalte hun at hun allerede som ny blogger følte seg utenfor og ikke hadde mulighet til å nå gjennom hos NIB, av en eneste årsak: Hun hadde ikke den rette stilen.

  Jeg forstår at de profesjonelle når gjennom hos NIB, for også her er det pengene som rår. Og makt er penger. Det tar veldig ofte helt over når noe vokser seg stort, som NIB, og da synes vanlige folk at det lett blir kjedelig. Er det ikke på tide at fargerike blogger, eller ordinary people, for å si det på godt norsk, får litt oppmerksomhet. Hvorfor må alt være etter læreboka og uten sjel? Det er svært sjelden jeg ser innlegg med sjel i NIBs gallerier og finaler. Men det har blitt noe bedre det siste året, takket være loppistrenden. Takk og lov for loppisen. Loppisen lenge leve!

  Jeg får bare ønske lykke til i utfordringen også denne måneden.

  • ann helen 1. januar, 2014, 22:51

   Hei Unn

   Vi er nok ikke helt enig med deg.
   Med gjestedommerfunksjonen vi har, opplever vi å ha fått et bredt spekter finalister i utfordringene våre.
   At flinke mennesker går igjen, på tross av ulike gjestedommere hver gang, er ikke så unaturlig synes vi.
   Man gir ikke Northug startnekt selv om han er best og har vunnet mange ganger?

   :) A

 • Hanne Aarethun 1. januar, 2014, 11:54

  Ha ha, det første som slår meg nå, et kjøkken før eller etter rydding ?? Hvis vi skal vise litt mangfold o bloggeland.. hehe

  Venter spent på masse fin inspirasjon.

  Hilsen Hanne

 • Unn 1. januar, 2014, 15:05

  Hvis jeg skal være helt ærlig: Før rydding. Mye finere med et hus som lever, enn et hus som er livløst. Måtte bare svare på en flåsete, hjelpeløs kommentar til et ærlig innlegg. Takk for denne gang, det blir nok minst tre år til neste gang. :)

 • Høytrykk 1. januar, 2014, 18:18

  Flotte bilder av flotte kjøkken! Uten sjel? (Ref. kommentar over her.) Absolutt ikke etter min mening. Jeg synes forøvrig kritikken mot “innlegg uten sjel” i galleri og finaler her på NIB er uberettiget. Det var kanskje litt mer ensartet tidligere, men jeg synes galleriene og finalene bringer frem et bredt spekter av hvordan interiørbloggere har det hjemme. Like forskjellig hjem som de forskjellige menneskene vi er. Joda, noen ting går igjen. Men er ikke det ganske naturlig? Man blir påvirket av trender om man vil eller ikke, og det er vel ikke noe galt i det? At man ikke slår gjennom hos NIB hvis man ikke har den rette stilen, er rett og slett tull. Det som betyr noe i disse konkurransene er hvordan man fremstiller interiøret sitt. Det skal både bra styling og fototeknisk kunnskap til for å få et bra bilde. Jeg kan bare snakke for meg selv, men jeg synes ikke dårlige bilder har noe å gjøre i et galleri/en finale hvor nettopp poenget er å vise frem fine bilder. Eller er jeg helt på jordet her?

  • ann helen 1. januar, 2014, 12:58

   Enig med deg ang bilder, vi vil veldig gjerne ha gode bilder å vise frem. Har jobbet mye med tips og triks på bloggen gjennom flere år, og nå går det lengre og lengre mellom de mindre gode bildene. DET er moro!:)

   Og ja; det vil jo alltid være visse likheter. Hvem har ikke sorte ankelstøvletter, liksom? Såklart savner vi til tider e n d a større mangfold og egenart, særlig i det svart/hvite terrenget som har vært en stund. Dette har vi også hatt jevnlig fokus på, blant annet med temaer som “from within”. Men alt i alt er det et stort og herlig på NIB nå, synes vi:)

 • fru Andersen 1. januar, 2014, 20:43

  Hurra for et nytt år og ny utfordring, jeg gleder meg til å delta, håper bare på litt lys…. Må bare komme med noen ord når det gjelder kommentaren øverst. Jeg synes det bare blir bedre og bedre variasjon i interiør-bloggenes verden og i NIB sine gallerier/finaler. Og en ting er sikkert, det ER rom for alle! Det er blant annet mine amatørbilder av mitt loppishjem et eksempel på. Dersom du ikke har deltatt før er det bare en ting å si: SETT I GANG! Les noen fototips og knips i vei ;-)

 • Smileull 1. januar, 2014, 23:37

  Wee, denne gangen må jeg få med meg utfordringen! Gleder meg til å se variasjonen i kjøkken (og få inspirasjon – før eller siden får vi sikkert råd til å pusse opp kjøkkenet også…)

  Sier meg for øvrig helt enig med Høytrykk i saken over her! Stilen kan variere, men bildene må være bra for at jeg skal la meg engasjere.

 • Marsipanogsmilefjes 1. januar, 2014, 22:21

  Hurra for spennende ny utfordring! Denne skal jeg absolutt være med på, etter at jeg har ligget lavt i utfordringsland noen måneder (ingen grunn til det altså);-) Artig å se kjøkkenet vårt over her, fine minner fra et fantastisk døgn popper frem:-):-)

  Og jeg skal (prøve å) ikke blande meg inn i diskusjonen over her, men må bare si at vi er mange som heier på dere, som synes dere gjør utrolige ting for interiørbloggnorge og som virkelig ser jobben dere legger i dette.

  Jeg vil applaudere alle stiler, uansett om man liker å følge trendene eller innrede med bare lopper- hurra for mangfold, raushet og interiørglede!

 • Line 1. januar, 2014, 10:38

  Helt enig med marsipanogsmilfjes, applaudere alle stiler, uansett om man liker å følge trende eller innrede bare med lopper. hurra for mangfold, raushet og interiørglede!! sier jeg igjen.
  kommer alltid til å være likehet pga trender og andre påvirkninger;)
  jeg er så glad norskeinteriørblogger finnes, et flott felleskap for interiørglade mennesker som gir masse inspirajon og glede:)

 • My dream 1. januar, 2014, 10:28

  Gøy utfordring :) jeg syns tidligere at d ofta var de samme som gikk igjenn…. Men plutselig en dag var jeg og med i finale også galleri… Og jeg syns ikke jeg har d likt som alle andre.
  Men jeg vet jo hva som har forandret seg hos meg. Jeg har blitt mye flinkere til å ta bilder :) jeg syns jo at d er gøy å se fine bilder av pent, personlig interiør.
  Så jeg tror absolutt d er rom for alle…
  Og en trenger ikke fancy kamera og utstyr eller mye penger for å ta fine bilder av pent interiør.
  Jeg har ikke speil refleks, jeg har eit stativ mannen hadde til en laser og jeg har ikke tatt noe foto kurs. Men har tatt imot rådene ang lukkertid og lampelys som NIB har lagt ut.
  Men hører jo ute blandt bloggerne at mangen ikke “gidder” vere med på utfordringene fordi de ikke kommer videre anyway. En kommer ihvertfall ikke noe sted dersom en ikke prøver :) jeg har vert m i 2 år…. Og kun kommet “noen sted” 2 ganger….
  Så til alle sammen, stå på! Bli med :) øv på å ta bilder :) for det sier seg selv… Når en konkurrerer mot Norges beste stylister, interiør fotografer og bloggere…. Ja, da må en jobbe litt for oppmerksomheten :)
  Stå på nib! Greit at dette tas opp og :)

  Gleder meg til å knipse kjøkken bilder m en lukkertid på ca 25 sek i tåkefullt regnvær… :( høstvær! Lol :)

  Klems Diana

  • ann helen 1. januar, 2014, 12:52

   Herlig, og bra jobba!! Ja, bildene er nok viktig! Hvem hadde giddet lese et interiørmagasin med dårlige bilder?

   Lukkertid er gull verdt:))

 • [...] (norske interiørbloggere) har forresten også dratt igang en ny utfordring med kjøkkentema: Vis oss ditt kjøkken 2014 – I den forbindelse finnes et galleri med bilder av deltagernes kjøkken….med andre ord [...]

 • Med et lekent sinn 1. januar, 2014, 19:44

  Yay! Nytt år med en ny flott utfordring!
  Jeg heier på dere i NIB og alle bloggere der ute med en sterk lidenskap for interiør! Jeg finner inspirasjon i det meste. Når den ikke dukker opp funderer jeg så over dette, og det er igjen med på å definere nettopp meg, min stil og smak. Gode bilder, detaljer, personlighet og design vil alltid stå strekt. Håper mange vil vise frem sitt kjøkken, og være med på å inspirere og dele kult interiør.

  • ann helen 1. januar, 2014, 12:51

   Godt sagt; jeg finner også inspirasjon i det meste, så lenge det er kvalitet over det. Og om ikke; tydeliggjør det for meg selv hva jeg selv liker!

 • Januarkjøkken | emmafoto 1. januar, 2014, 20:46

  [...] er mitt bidrag til NIBs utfordring Blanke ark på kjøkkenet. Share this:TwitterFacebookGoogleLik dette:Like [...]

 • FargeBarn 1. januar, 2014, 21:10

  Personlig synes jeg at det var mer mangfold før, og at alle da ikke hadde de samme tingene uavhengig av hvilken stil de hadde. Betyr dette at stilene har blitt mer upersonlig? Det vet jeg ikke, for det har jo en god del med hvilke omgivelser disse tingene står i. Men jeg er en av de som blir lei av å se de samme tingene om og om igjen. Jeg mister litt gleden i å eie ting som jeg ser flere og flere får. Jeg føler også at om en har en stram moderne skandinavisk stil, og har sansen for danske designklassikere, og innreder deretter, så kan en også få kritikk for at det blir for upersonlig. Dette gjelder forresten uansett stil om en rendyrker den. Dette gikk også igjen flere ganger på programmet årets hjem. Ganske fasinerende tema egentlig. Hva skal til for å få en personlig stil? Uansett så liker jeg NIB, synes det er en fin og oversiktlig side, og har funnet inspirasjon mer enn en gang her. Og om en synes det er så likt alt, så kan en vel selv klikke seg inn på de bloggene i bloggrullen som en synes skiller seg ut?

  Selv om mange går igjen i galleriene og finalene er dette en naturlig årsak, det er de som er gode på det de gjør. De har et øye for detaljer og sammensetning og er flinke til å ta gode bilder. Jeg ser mine begrensinger der, men klager ikke fordet. Gøy å være med er det uansett, de gangene jeg får somlet meg til å ta bilde. ;)

  Dere gjør en god jobb, og det hadde ikke vært like gøy å blogge uten NIB.

  Men ja til mer mangfold, så kan jeg holde meg på min mainstream stil…hoho

  • ann helen 1. januar, 2014, 12:50

   Det er som jeg skulle sagt det selv. Jeg vil ha mer mangfold, her jeg sitter i min hvite sofa, med Stringhylle og marmordilla;-)

   Men vi ønsker oss oppdatert og herlig mangfold ala 2014.

   :) A

 • Unn 1. januar, 2014, 09:01

  Hei igjen! Må bare få kommentere Ann Helens svar. Jeg siterer: Man gir ikke Northug startnekt selv om han er best og har vunnet mange ganger? Sitat slutt.

  Jeg synes eksempelet med Northug er dårlig. For det er vel også sånn, at resten av landslaget får starte. selv om Northug går? De andre blir ikke utelatt, selv om de er nest best? Eller? Når det er sagt, vil jeg presisere at slik utviklingen er blitt, der NIB har gått fra å være en koselig samleside for interiørblogger, (veldig flott tanke bak det, forresten), til å bli “big business”, har jeg forståelse for at bildene må ha en viss kvalitet, hvis de for eks. skal på trykk. Men det betyr ikke at de må være like og kjedelige av den grunn.Variasjon og bredde er lovlig, selv om NIB er nøye på kvalitet. Ha en fin dag! Unn :)

  Hei Unn
  Vi er nok ikke helt enig med deg.
  Med gjestedommerfunksjonen vi har, opplever vi å ha fått et bredt spekter finalister i utfordringene våre.
  At flinke mennesker går igjen, på tross av ulike gjestedommere hver gang, er ikke så unaturlig synes vi.
  Man gir ikke Northug startnekt selv om han er best og har vunnet mange ganger?
  :) A

 • [...] som jag är ganska så stolt av.Så detta är mitt bidrg till NIB´s januari utfordring. Titta in här & se på alla de andra deltagarnas snygga kök & detaljer i kökenJag tror vårt kök är [...]

 • Anonym 1. januar, 2014, 12:05

  Jeg har ikke blogg selv, men følger med på noen. Noen ganger syntes jeg de bildene som plukkes ut til finale er veldig kjedelige og like, men da skyldes det vel at gjestedommeren er veldig begrenset i utvelgelsen. Ellers må jeg få si at det er viktig med gode bilder. Jeg ser MANGE bidrag som sikkert kunne nådd opp om det ikke var for at bildekvaliteten er så dårlig. Veldig mange ville hatt mye å hente på mer kunnskap om fotografering.

 • LIFESTYLE and INTERIOR by Sessan 1. januar, 2014, 12:37

  Jag tror inte min mac gillar att jag deltar här *haha* Det strejkar i alla fall med att ladda upp länk till inlägg & bild. Denna gång vill inte thumbnail bilden komma med :P Inte kommer delete krysset upp heller.
  Så jag ger upp.
  Nu vet ni i alla fall att jag inte laddat upp utan thumnailbild med vilja :(

  ps. Tycker NIB´s utfordring drivs väldigt proffsigt. Några vill alltid vara missnöjda hur det än görs. Man deltar ju här med sina muligheter & gör det valfritt. ds

 • Blanke ark på kjøkkenet | Bella 1. januar, 2014, 13:11

  [...] jeg har hengt opp bilder av mat som inspirasjon. *smil* Det er mange lekre kjøkken å finne på NIB sin side nå, så ta turen innom for å [...]

 • EllevillaMalla 1. januar, 2014, 18:25

  H u r r a for mangfold sier jeg bare;)
  Bra bildekvalitet inspirerer uten tvil.
  Synes nib- jentene gjør en super jobb.
  Og gjestedommerne har ihvertfall de siste månedene
  klart å plukke ut finalister med ulik stil spør du meg:)
  Kan dessverre ikke sammenligne med hvordan det var tidligere da jeg ikke har vært så lenge i “gamet”;) ca 1,5 år….ups tida flyr! Ha fine dager alle sammen!

 • Lina - Her skal vi bygge og bo 1. januar, 2014, 13:08

  Dette er en vanskelig debatt, for jeg ser begge sidene av saken, men jeg tror ikke nødvendigvis det er NIB som viser et lite mangfold, men at vi som blogger har blitt likere og viser frem de samme tingene. Jeg skriver mer om det på bloggen i dag for den som vil lese. Uansett mener jeg at vi skal ta vare på den rausheten som finnes blandt interiørbloggerne, med mål om å skape plass for flere retninger, stiler og smaker. Det er i hvert fall det som inspirerer meg!

 • Ingrid Ulseth - Hansen 1. januar, 2014, 13:38

  Først og fremst vil jeg takke dere for ALT arbeidet som ligger bak NIB !
  Elsker utfordringer , enten jeg er med eller ikke . Drøssevis av inspirasjon og masse flotte bloggere jeg ikke ” kjente ” fra før , sånt inspirerer :)
  Klart jeg har ” den følelsen ” hver gang jeg er med , håper jo at man blir trukket ut ! Har hatt galleriplass en gang og var stolt som en hane i ukesvis etterpå ,da jeg var fersk i gamet . Ang bilder har det stor betydning, mørke uklare bilder er ikke fint . Synes mangfoldet er godt representert i utfordringene . SÅ, stå på jenter. Hurra for nye blanke ark og masse utfordringer i 2014 !

  • ann helen 1. januar, 2014, 10:05

   Så bra du synes mangfoldet er representert. Vi får jo ikke gjort noe med finalene, men i galleriene prøver vi å vise et mangfold (blant det som er bra).

 • Signe 1. januar, 2014, 13:42

  Ups, jeg hadde gått glipp av hele debatten her da jeg skrev helgens blogginnlegg om akkurat dette :)

  Jeg holder nok med Kristian hos Keiserens nye trær, jeg synes mange av interiørbloggene er blitt innmari like. Det har hendt at jeg trodde jeg leste X, men så oppdager jeg plutselig at det er Y i stedet. Jommen sa jeg mangfold :)
  Når det er sagt så skylder jeg overhodet ikke på NIB for at ting er blitt som de er, dere viser jo bare frem det som rører seg blant bloggerne. Nemlig oss!

  I tillegg til at mange at blogger er blitt veldig like hverandre (i mine øyne) er vi også blitt farlig like de glossy interiørmagasinene. Der hvor vi tidligere tilbydde et alternativ, flyter disse to tingene mer sammen. Interiørbladene viser frem DIY prosjekter og bloggerne dyre design og “it” saker. Mulig det også er en av årsakene til at man blir litt mett?

  Uansett – stå på videre jenter, jeg digger NIB :)
  //Signe

  • ann helen 1. januar, 2014, 10:03

   Har det kanskje blitt mindre DIY ja, det har jeg ikke tenkt over, men det tror jeg er riktig. Da vi startet å blogge for noen år siden, var særlig søndagskvelder den beste bloggedagen. Da benket alle seg for å se hva de andre hadde funnet på loppis i helgen. Kanskje hadde de allerede rukket å male eller fikse opp det de hadde kjøpt. Det er en litt annen tilnærming og spenning over det.

   En gylden middelvei og en god miks er kanskje det ideelle her også.

 • Det gode rom 1. januar, 2014, 14:53

  Hei, eg har eit spørsmål til utfordringa, det er noko eg hr lurt på ei stund og som sikkert andre og lurer på. Når dokke velger ut bilete til galleri/finale er det det bildet som er lasta opp dokke tek eller vel dokke det bildet dokke syns er best som ligg på bloggen til kvar enkelt under månedesn utfordring? Det er meiner for å vere tydelig er at dei fleste viset mange ulike bilete frå for eksempel. kjøkenet når ein deltek i utfordringa, difor lurer eg på om ein må velje eitt bilete som ein på måte deltek med eller vert alle bileta vurdert, også dei som ikkje er last opp som “Thumbnail” her på sida?

  • ann helen 1. januar, 2014, 10:00

   Heihei,

   såfremt ikke bloggeren tydelig merker det bildet de ønsker å delta med, velger vi det vi synes er finest:) Det er altså fullt mulig å delta med flere bilder, vi håper jo folk klikker seg inn og ser helheten før de stemmer.

   :) A

 • [...] NIB sin utfordring denne mnd er “Med blanke ark på kjøkkenet” [...]

 • LIFESTYLE and INTERIOR by Sessan 1. januar, 2014, 21:50

  YES!!!
  Finaly efter driljoner försök ville den ha med min thumbler bild & jag är happy.
  Har ni tid får ni gärna ta bort 39 “No Thumbler”

  //Sessan

  • ann helen 1. januar, 2014, 09:57

   Hihi:))) Done!

 • Susanne 1. januar, 2014, 21:54

  Mange gode bidrag til en viktig debatt! Gøy å se at det er ekte mennesker med sterke meninger blant alle de flotte bidragene!

  Må få kommentere det noen sier om at det viktigste er kvaliteten på bildene. Ikke alle har råd til dyre speilreflekskameraer, redigeringsprogrammer (selv om jeg vet at det finnes noen gratis, som er greie) linser, filter og gud vet hva. Ikke alle har mulighet til å gå flotte fotokurs, selv om sikkert alle har lyst.

  For meg er det viktigste lidenskap og hvordan man viser den. Hvordan et bilde kun bestående av ting som er laget av plastikk, glass, stein og tre kan få noen til å føle noe.
  Mitt bidrag er tatt med en iphone 4 en søndagsmorgen med kaffekoppen i juleferien. Likevel har jeg fått masse hyggelige tilbakemeldinger på stemningen bildet gir. Man får en følelse av sommer og morgensol i en tid som er fyllt av mørke. Det gjør meg så utrolig glad!

  Resten av verden, som ikke er bitt av interiørbasillen, kan ikke forstå hvordan jeg kan være lykkelig en hel dag etter å ha funnet en sennepsgul sigaretteske fra 40-talllet på et loppemarked i Berlin. De kan ikke skjønne hvordan jeg kan være så “materalistisk og opptatt av noe som bare er en ting”. Jeg kunne ike vært mer uenig. Moder Theresa sa: Vær tro mot de små tingene. Det er i dem styrken din ligger.

  (Jeg refererer nesten i all hovedsak til menn, hvis noen lurte)

  Når at kommer til alt, spiller det virkelig noen rolle? Alle har noe de liker. Og det at andre også liker det samme, må være lov.
  Når DET er sagt er jeg ett hundre prosent dedikert til akkurat hva jeg liker. Ikke hva jeg tror andre liker. Jeg følger ikke trender slavisk, men jeg ser på dem som en mulighet til å oppdage ting jeg ellers aldri ville funnet.

  Jeg bor nå bor alene for første gang på ti år, etter skilsmissen i fjor og har ikke hatt overskudd til å blogge så mye jeg skulle ønske. Det virket en stund så meningsløst. “Er jeg så opptatt av puter? Virkelig?”
  Men nå når jeg endelig har funnet meg selv igjen, og min ekte stil, mitt uttrykk, blir jeg nesten rørt av alt bloggen min har gitt meg. Det største av alt er de flotte menneskene jeg har møtt og som jeg nå kaller mine venninnner. Det ville aldri skjedd uten de utrolig herlige NIB-jentene. Hvis man går rundt med en følelse av at de ikke går riktig rettning eller gjør ting “feil”, så foreslår jeg at noen andre tar initiativ, slutter i de trygge jobbene sine, og dedikerer livet sitt til å fremme menneskers lidenskap. Noen som tar utfordringen? ;)

  Vi ser ikke ting slik de er. Vi ser dem slik vi er.
  – The Talmund

  • ann helen 1. januar, 2014, 09:59

   Ble så inspirert av det du skriver, Susanne! Det er sånn det er for meg også! Ingen skjønner hvorfor jeg måååå på roadtrip til København for å kjøpe det teppet jeg har sett.. Eller får hjertebank av noe som fanger MEG i bruktbutikken. Det er derfor vi startet med dette. Du inspirerte i dag altså, til å aldri miste d e n gnisten midt oppi masseproduksjon og trender.

   Og takk for støtte på slutten der;)

 • [...] meg inn i debatten som nå går blant interiørbloggerne, om at alle er blitt for like. Gøy å se at det er ekte mennesker med sterke meninger blant alle de flotte [...]

 • Bomania 1. januar, 2014, 11:25

  Jeg leste ikke denne diskusjonen før nå etter at jeg har lagt til bidraget mitt i konkurransen. Som jeg nevner på bloggen min syns jeg ikke kjøkkenet mitt er så unikt og spennende, syns det er veldig mange som har lignende kjøkken, men jeg velger å delta likevell. Fordi konkurransene her hos NIB gir meg et spark i rompa til rydde, kanskje pynte litt og ikke minst til å være kreativ,
  og det liker jeg godt. Det gleder meg, og kanskje kan noen andre ha litt glede av innlegget mitt også, derfor slenger jeg inn mitt bidrag selv om jeg syns mitt kjøkken nå fremstår som litt typisk moderene med hvit og svart dekor.

  Jeg blir også INNMARI lei av å se de samme tingene gå igjen på mange blogger, på atlieet mitt står det en
  trehånd (prikk lik den Hay selger) og en tredukke som jeg tegnet etter da jeg gikk vgs, de ble jo plutselig poppis og jeg var innom tanken på å tørke av de støvet og ta de med opp i stua, men så dukket de opp så innmari mange ganger på nett, så for meg ble de ‘oppbrukt’ før de fikk komme opp. Andre ting som jeg har gått lei av å se er disse papir pom pommene som jeg aldri har forstått meg på. Hva er greia med en papirball liggende i en lenestol feks? Og plakater hengt opp med prikkete teip…Jeg syns det var en kuul og en personlig måte å henge opp på, helt til ‘alle’ gjorde det… Men det er mine synsinger, og bloggerne inspirerer jo hverandre,det er jo litt av greia, det er ikke alle som er like kreative og klarer å klekke ut nye styling-ideer helt selv. Selv har jeg jo også flere gjengangere på min blogg, som feks serviset med Arne Jacobsen typografien, det florerer jo, men jeg digger det og derfor dukker det opp hos meg. Hang meg veldig opp i detaljer nå men… Det er mange like hjem/blogger innenfor de ulike stilene, men jeg finner stadig vekk inpirasjon likevell, stas er det jo selvfølgelig når man kommer over en blogg som oser av personlighet, men for meg (som drømmer om å bygge hus en gang) er jeg like mye, kanskje mer, opptatt av arkitektur og romløsninger,
  og da kan det være så nakent og upersonlig som bare det og likevell være til stor inspirasjon for meg ;-)

 • Bomania 1. januar, 2014, 13:14

  Føler nesten at jeg må svelge mine egne ord her, for etter å ha skummet igjennom kjøkkenbidragene syns jeg jo ikke at et eneste kjøkken er likt et annet, så mye forskjellig, så mye personlig! Og flere veldig veldig unike kjøkken, skikkelig gøy! :-D Shitt, sliter med å løsrive meg fra NIB i dag! Men nå MÅ jeg gå. :-)

 • Toves Sammensurium 1. januar, 2014, 16:12

  Selv om du aldri vinner,aldri kommer med i galleriet og synes bloggerne representerer bare en stil – det er da DU skal ta ansvar og bidra med ditt hjem.Kun på den måten kan mangfoldet komme frem….når man ikke er redd for å by på seg selv og hjemmet sitt enten det er nå sånn eller slik.Dersom alle skal gå og tenke at det bare blir vist en stil og at deres stil er feil så blir det ihvertfall kjedelig!Bli med du også,vis ditt hjem,bli med på å utgjøre mangfoldet og utfordre deg selv og kos deg med å ta bilder og skrive innlegg…så har du allerede noe igjen for å være med på utfordringen!Det er det viktigste for meg ihvertfall!;)
  Toveklem :)

 • An-Magritt 1. januar, 2014, 20:55

  Ho ho, denne debatten er jo ikke ny. Det er alltid noen som synes at “alle er like”. Slik tror jeg det alltid vil være. Når jeg skoller nedover denne siden her, og ser på alle innelggene som har kommet inn til denne utfordringen, så er det jammenmei ikke mange bilder som ligner på hverandre. Jeg synes virkelig det er stor variasjon! Det gjelder å se litt godt etter. For det ER mye sjel og persjonlighet i disse bildene.

  Og så bare må jeg få kommentere noe du skrev over her, Unn; “Jeg forstår at de profesjonelle når gjennom hos NIB, for også her er det pengene som rår. Og makt er penger.” Dette utsagnet synes jeg bare vitner om at du ikke helt har forstått greia med NIB. Jeg kjenner NIB-jentene, og jeg vet at de ikke gjør alt det de gjør, bare for pengenes skyld! De er faktisk genuint interessert i interiør, mennesker, rundturer, inspirasjon og å dele med oss om hva som skjer på i interiørverden. For å være ærlig, så tror jeg ikke de blir søkkrike av denne jobben. De legger ned mye tid i dette! Men det var egentlig noe annet ved den kommentaren som fikk meg til å reagere. Du sier at det er de “profesjonelle” som når igjennom hos Nib. Tror du at de flinke bloggerene betaler seg fram i konkurransene? At det er litt sånn at de ringer dommerene og ber om å få bli plukket ut? Jeg skjønner ikke hva du tenkte da du skrev det der. Virkelig ikke! De bloggene som blir plukket ut til finaler og gallerier, det er de bloggerene som faktisk legger ned en god del tid, energi og entusiasme for det de gjør. Ikke bare pent interiør, men også fine bilder.
  Og jeg mener også som nevnt av noen andre over her, at man trenger ikke dyre kamera eller flott utstyr for å ta bilder, det er faktisk HVORDAN man tar bildene som avgjør om de blir gode. Enten det er med en mobil eller med et profft kamera. Flere av mine personlige favoritt hobbyfotografer tar de nydeligste bildene med mobilene sine. Jeg personlig kan iallefall si at jeg ikke bruker lang tid på å titte på dårlige bilder. Om bildene ikke blir bra, sånn teknisk sett, så klarer sliter jeg med å bli engasjert i hva det er blitt tatt bilde av. Slik er det når jeg leser et Interiørmagasin også. Jeg vil jo ikke kjøpe et blad med bilder av dårlig kvalitet. Jeg tror oppriktig man kan “komme langt” i interiør/blogge/foto-verden ved å øve, øve, øve på å ta bilder. Og jeg tror faktisk at de fleste dommerene som plukker ut finalebilder, også tenker i den retningen. Det hører med til sjeldenheten at jeg har sett de plukket ut et bilde av dårlig kvalitet. DERFOR tror jeg at det er de flinke som blir plukket ut. Men det er håp for alle! Det er faktisk ikke verre enn å starte med de triksene som Ann Helen og Solveig gjentatte ganger har delt med oss. Les istruksjonsboka til fotoapparatet ditt, bruk dagslys, slå av lamper så er mye allerede gjort.
  Ergo, ingen kjøpte og betalte dommere, bare en hel gjeng med bloggere som har øvd seg på å ta gode bilder. (Jeg snakker av personlig erfaring. Når jeg ser tilbake på mine egne bilder på bloggen min, fra tiden jeg startet å blogge… Gruff for noen bilder. Selv om det jeg tok bilde av var fint, så ble bildene dårlige, fordi jeg ikke hadde noen kunnskap om foto. Men jeg har øvd, øvd og øvd, Googlet meg fram til tips og triks og øvd enda mer. Alle kan klare det!)

  Ho ho igjen. Jeg som egentlig satt på fingrene mine for ikke å skrive noe her, og så har jeg skrevet en hel avhandling. Men ja, jeg ble litt engasjert.

  Blogging er helt frivillig. Å delta i utfordringene er helt frivillig. Å ville følge og se på bildene av ryddige, stylede hjem, det er også helt frivillig. Selv elsker jeg å se bilder av ryddige, fine hjem. Kanskje fordi det som OFTEST ser bomba ut hjemme hos meg. Det ser faktisk ut som om det bor 4 barn der. Noe det faktisk gjør. Og akkurat derfor har jeg behov for å se på det vakre og det ryddige. Jeg har behov for å rydde et hjørne i min egen stue eller på kjøkkenet, ta bilder av det og dele. Fordi det gir meg så masse.

  Jepp. Nå skal jeg sette meg på hendene mine igjen. Lover.

  ;)

  • ann helen 1. januar, 2014, 21:59

   Herlig An-Magritt:)

   Og nei, vi er så langt fra søkkrike, du har helt rett hahaha;) Det hender vi lurer på om det var dumt å gifte seg av kjærlighet med denne læreren og barnevernpedagogen, hihi;)

   Om bilder: Vi kunne jo ikke ta bilder før vi heller, så kjenner meg så godt igjen. Leste bruksanvisningen fra ende til annen, og øvdeøvdeøvde!

   :) A

 • Marthe 1. januar, 2014, 22:48

  Henda i været for det dere gjør altså!!!

 • therese 1. januar, 2014, 23:22

  er det forsent å være med på utfordringen? :(

  • ann helen 1. januar, 2014, 21:52

   Ja, dessverre:(

 • sivshus 1. januar, 2014, 13:33

  Når er fristen for å sende inn?

  • ann helen 1. januar, 2014, 21:43

   Hvor mange timer som er igjen av utfordringen pleier å stå helt nederst. Vi kan presisere det tydeligere neste gang:)

 • Ellen Knutsen 1. januar, 2014, 15:27

  Fant ingen frist noe sted, ble veldig skuffet når når jeg skulle legge ut mitt innlegg. Det var stengt!

  • ann helen 1. januar, 2014, 21:45

   Det står alltid hvor lang tid som er igjen helt nederst, men vi skal presisere det tydeligere neste gang. Beklager dette!

 • Idemyldringinr9 1. januar, 2014, 16:22

  Spennende debatt. Er vi virkelig så like. Vel, det kommer vel an på øye som ser og hvordan man oppfatter det:-).
  Skulle gjerne vært med på utfordringen blanke ark, men det er visst lukket. Så blogginnlegget får være der til jeg endrer det:-).
  Hilsen Anne Line

 • Lite hi 1. januar, 2014, 19:44

  Hurra for NIB :) Jeg har verken designklassikere eller tipptopp fotoutstyr, men jeg ha fått bli med både i galleri og finale. Øvelse gjør mester!

  Jeg ser frem til å få se MER mangfold i utfordringene :)

  Smil og klem fra Lite hi

 • [...] januar har NKI Nettstudier arrangert en konkurranse, i samarbeid med Norske interiørblogger, der Norges beste kjøkken skulle kåres. I konkurransen skulle man vise hvordan man hadde gitt [...]

 • [...] Dette er kanskje ikke det rommet jeg tilbringer mest tid i, men jeg er veldig glad i kjøkkentet vårt. Vi har en åpen løsning mot stuen, og vi ville ha det så enkelt som mulig, men samtidig praktisk. Innredningen er fra Kvik og armaturet er fra Vola. Benkplatene er i støpt betong og i corian, betongen gir et fin og røff kontrast til det hvite mens corian gjør kjøkkenøya mer diskre og mindre ruvende.  Vi kunne sikkert ha valgt en barløsning mot stuen, men det hadde vi før og den ble ikke brukt. Nå har vi 120 cm brede skuffer som inneholder av duker, servietter, kjøkkenhåndkler lys, fat og dilldall. Jeg har lenge tenkt på å gjøre noe med veggen, og har vært innom alt fra tavlevegg (for mye kontrast) til ulike fliser. Tapet vil jeg ikke ha, eller kanskje, hvis jeg finne et som er perfekt, jeg letter ennå. Hva synes du? Du kan se flere kjøkken på NKIs facebook-side og blogg og hos NIB. [...]

 • Ola H 1. januar, 2014, 23:49

  Jeg ser at det er noen som leter inspirasjon. Her fann jeg litt inspirasjon. Bildene er ikke så bra men det fantes litt inspirasjon. http://www.trendzone.no.

 • Therese Knutsen | THE KITCHEN… 1. januar, 2014, 08:44

  [...] så dette blir mitt bidrag Se mange inspirerende, kreative og personlige kjøkkenløsninger HER Some pictures from our current kitchen today    Starting 2014 with lots of ideas and [...]

 • [...] av hvor unike vi (altså interiøbloggerne) egentlig er diskuteres fra det ene og andre ståsted. I kommentarfeltet hos Norske Interiørblogger står sterke meninger, Keiserens Nye og SignePling har hatt blogginnlegg uavhengig av NIB, ja, så [...]

Legg igjen en kommentar

Leter du etter et sted å laste opp et personlig bilde? Gå til www.gravatar.com for å få din egen gravatar, knyttet til din e-postadresse. Så vil avataren din vises hver gang du kommenterer.